SOCIJALISTI GROCKE SU DANAS PROSLAVILI SVOJ 26. ROĐENDAN

     U periodu od 06. do 17.oktobra 1944.godine, na prostoru opštine Grocka vođene su brutalne borbe za oslobođenje Beograda, pri čemu su neutralisane dve elitne nemačke divizije. Kako se težište borbi prenosilo dalje prema centralnom delu glavnog grada, nakon čišćenja terena od ostataka nemačkih vojnika, Grocka će konačno 17. oktobar proglasiti Danom oslobođenja od… Nastavite sa čitanjem »

NAJZAD, RITOPEK DOBIO POŠTU

NAJZAD, RITOPEK DOBIO POŠTU

Posle dugog isčekivanja, uz svečani program i u prisustvu značajnog broja građana, danas je u Ritopeku puštena u rad Pošta. Ovim činom, Ritopek se u smislu komunalnog progresa i nivoa društvene urbanosti makar za korak bližio standardima modernih naselja, a oko 2500 njegovih građana, među kojima je i oko 120 pravnih lica i preduzetnika, dobiće… Nastavite sa čitanjem »

SOCIJALISTI U AKCIJI OZELENJAVANJA

SOCIJALISTI U AKCIJI OZELENJAVANJA

Idući u susret velikom prazniku 17.oktobru-Danu OO SPS Grocka, po uzoru na dobre domaćine kada se u tim prilikama ponešto ponovi, očisti, uredi… danas je grupa socijalista zasadila 12 sadnica četinara na prostoru pored spomen obeležja u Ritopeku, gde će u ponedeljak položiti cveće. Pokretač inicijative bio je, dugogodišnja udarna  snaga SPS, Miladin Sapundžić i… Nastavite sa čitanjem »

U TOKU SU INTEZIVNE PRIPREME ZA OBELEŽAVANJE 17.OKTOBRA DANA OO SPS GROCKA

U TOKU SU INTEZIVNE PRIPREME ZA OBELEŽAVANJE 17.OKTOBRA DANA OO SPS GROCKA

U ponedeljak 17. oktobra 2016. godine, socijalisti Grocke će svečano i dostojanstveno  obeležiti Dan osnivanja svoje Organizacije. PROGRAM SVEČANOSTI   11:00 Časova:  – Polaganje cveća i prigodan kulturno umetnički program u Ritopeku kod spomenika  borcima   Crvene armije i borcima NOB stradalim u borbama za oslobođenje Beograda 1944.g   19:00 časova :    – Svečana akademija povodom… Nastavite sa čitanjem »

AKCIJA KREČENJA FASADE CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U GROCKOJ

Nedostatak svesti o čuvanju dobara u javnoj upotrebi, naročito kod mlade populacije, učinio je da je objekat Centra za socijalni rad u Grockoj krajnje neprimereno napadnut neukusnim grafitima. Reagujući ličnim primerom, odbornici i nosioci javnih funkcija u Gradskoj opštini Grocka, danas su uz lepo druženje i kroz društveno koristan rad, sproveli akciju krečenja i uklanjanja… Nastavite sa čitanjem »

NOVI SASTANAK-NOVI ZADACI

NOVI SASTANAK-NOVI ZADACI

  Realizacijom planskih aktivnosti, u sredu 05. oktobra 2016. godine, održan je sastanak rukovodstva Opštinske organizacije SPS Grocka sa predsednicima mesnih organizacija. Sastanak je tematski bio posvećen razmeni aktuelnih informacija i utvrđivanju ciljeva i zadataka za naredni period. Najznačajnija tema sastanka bila je priprema za obeležavanje 17. oktobra – Dana OO SPS Grocka. Članstvo i… Nastavite sa čitanjem »

DELEGACIJA OO SPS GROCKA POLOŽILA CVEĆE U MALOM POŽAREVCU

U utorak 26.maja 2015.godine, delegacija Opštinske organizacije SPS Grocka na čelu sa predsednikom Milanom Jankovićem, u Memorijalnom parku u Malom Požarevcu, položila je cveće i odala poštu nedužno streljanim banjičkim logorašima na taj dan 1943.godine. Naime, u noći između 12. i 13. maja 1943.godine, borci Kosmajsko-partizanskog odreda, prilikom sprovođenja diverzantske akcije na nemački transportni voz… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINSKI ODBOR SPS GROCKA VEČERAS JE OSNAŽEN NOVOM ENERGIJOM

U skladu sa zaključkom sa prethodnog sastanka rukovodstva Opštinske organizacije sa predsednicima mesnih organizacija, večeras je održana sednica Opštinskog odbora SPS Grocka na kojoj je izabrano devet novih članova ovog organa.Od pomenutog broja, u pet slučaja izvršeno je popunjavanje upražnjenih mesta, dok je sa četiri nova imena proširen dosadašnji sastav. Predsednik dr Stanojević je tom… Nastavite sa čitanjem »